ASAM

Conex distribution SA

Conex distributon SA je osnovana 2003 godine u cilju potpomaganja distribucije kompanija unutar grupe čija je glavna aktivnost proizvodnja(ASAM, TESS Conex). Conex distribution je evoluirala iz portfolia proizvoda koji pripadaju Tess Conex, razvijala se intenzivno i ubzo postaje jedan od glavnih dobavljača auto delova. Zbog svoje široke prodajne mreže ubrzo se značajno razvio i proizvodni spektar proizvoda.

ASAM

Sa tradicijom od 1924. Asam je jedan od glavnih industrijskih proizvođača u Rumuniji. Njegova glavna delatnost je proizvodnja auto i industrijskih delova. Asam je tradicionalno orijentisan ka istraživanju i inovacijama, sa značajnim portfoliom patenata i izuma.

Proizvodni portfolio i proizvodni kapaciteti se stalno prilagođavaju povećanim izvoznim i kompleksnijim zahtevima. Od 1992. godine fabrika je počela proizvodnju delova za automobile, pogotovu za Dacia modele.

Asam brend je priznat na tržištu sa tradicijom, u svom asortimanu proizvoda ističu se proizvodi: kvačila, kočioni sistemi(pločice, diskovi, cilindri, paknovi), krstovi kardana, delovi elektrike(bendiksi, alternatori, nosači četkica, rotor, stator..), poluosovine, filteri, ležajevi točkova, svećice, grejači, svetlosna oprema, retrovizori, sistem oslanjanja(amortizer, opruga, nosač i ležaj amortizera), guma-metal delovi(nosači, čaure…), potrošni materijali, a od skora i izduvni sistemi.

Kvalitet proizvoda obezbeđuju timovi visoko kvalifikovanih tehničara, sa velikim iskustvom u proizvodnim procesima.
Od 2003. godine Asam je sertifikovan TUV ISO 9001/2000, a kvalitet proizvodnih procesa i proizvoda su sertifikovani od nadležnih organa(RAR, AFER-SCO, OMCAS).
U Asam-u se prepliće ISO TS 16949 omogućavajući mu dobavljanje delova za prvu ugradnju za proizvođače automobila i kamiona.
Primarni cilj je razvoj širokog spektra delova i potrošnog materijala za novu generaciju automobila.